Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nyheter

Fredric Aasbø i tårer over Formel Drift-tittel


Fredric Aasbø (36) har vunnet Formel Drift-tittelen for andre gang. En emosjonell nordmann er i tårer på banen i California.

NORSK STJERNE: Fredric Aasbø.

Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

Løpet er ennå ikke slutt, men det er allerede klart at Aasbø vinner – etter som han har kommet til finalen i dette siste løpet.

– Dette har vært så mye tøffere enn da jeg var sist, i 2015. Jeg har fått bedre og bedre bil. Jeg drømte i natt om at foreldrene mine var her i dag, det er de ikke, men de er her i ånden.

– Nå skal jeg gi alle i teamet en klem.

Les også

Kreftfri og VM-klar: – Målet er å ta gull

Nordmannen ledet med fattige 19 poeng til Chelsea DeNofa og 20 poeng til Matt Field foran det siste løpet i sesongen. Den sterke litaueren Aurimas Bakchis på 4. plass kunne også fortsatt vinne gull.

Aasbø kjører Toyota for Papadakis-teamet. Han vant sist mesterskapet i 2015. Årets siste løp gikk nettopp i California – nærmere bestemt i Irwindale.

I tillegg til å være racerfører, har han vært stuntfører i «Børning»-filmene.

Fredric Aasbø i aksjon på Irwindale-banen.

I åttendedelsfinalen var Jonathan Hurst motstander. Amerikaneren smelte inn i nordmannen, men ikke verre enn at han kunne fortsette. Dommerne var enstemmige i sin dom: Seier til Aasbø.

Motstander i kvartfinalen var lagkameraten i Papadakis-teamet Ryan Tuerck – og det var utvilsomt ikke sånn at han la seg for nordmannen. Men to av de tre dommerne pekte på Aasbø som vinner, mens den tredje ville ha en kjøring til for å bestemme seierherren.

– Det er en slags kannibalisme her ute, smiler Aasbø på direktesendingen.

De to nærmeste konkurrentene om tittelen, DeNofa og Field, møttes i kvartfinalen. Der gjorde DeNofa en feil som betydde at Field var klar for semifinalen.

Les også

Mikkelsen ble verdensmester uten å starte: – Det er ikke der jeg helst vil være

Aasbø kjørte mot Vaughn Gittin jr. i semifinalen – og tok en enstemmig seier hos dommerne.

I drifting møtes to sjåfører til duell i presisjonskjøring på en kort bane der det skal sladdes fra start til mål, og vinnerne kåres av et dommerpanel etter to løp. I motsetning til vanlig motorsport handler det altså ikke om stoppeklokken, men derimot om å sladde mer spektakulært enn noen andre gjennom svingene.

Den andre nordmannen, Simen Olsen, kom til åttendelsfinalen – og er dermed årets nykommer i Formel Drift.Source link

Click to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

You May Also Like

Nyheter

83 år gamle Bibi Vance skulle bare handle på nærsenteret. Det endte med to brudd i øverste nakkevirvel, brudd i skulderen og flere åpne...

Nyheter

Søppelfyllingen mellom Langøyene er sikret. 1. juli åpnet den historiefylte øya endelig for besøkende igjen. En ny syvdagersregel gjør at besøkende ikke kan tilbringe...

Nyheter

Plantetrenden er her for fullt. Her får du gode råd og tips om hvordan du begynner med stiklinger. Du kan ha stiklinger i alt...

Nyheter

Med seks milliarder kroner i frisk kapital heises Norwegian-flagget til topps utenfor hovedkontoret på Fornebu. Selskapet kan nå markere avslutningen på ett år med...