Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nyheter

– Jeg har dummet meg ut


Arbeiderpartiets Hege Haukeland Liadal fotografert sammen med partileder Jonas Gahr Støre i Haugesund under valgkampen i 2017. Aftenposten har avslørt at Liadal leverte urettmessige reiserefusjonskrav til Stortinget i denne perioden.

Snart starter rettssaken mot Ap-politiker Hege Haukeland Liadal (Ap) som er tiltalt for grovt bedrageri etter Aftenposten-avsløringer i 2019. Hun innrømmer at hun har gjort feil og dummet seg ut.

Snart starter rettssaken mot Ap-politiker Hege Haukeland Liadal (Ap) som er tiltalt for grovt bedrageri.

Den tidligere stortingsrepresentanten er tiltalt for å ha levert falske reiseregninger til Stortinget fra høsten 2016 til høsten 2018. Rettssaken starter i Oslo tingrett tirsdag 2. november. Det er ventet at rettsaken vil vare i inntil seks uker.

Stortinget anmeldte Liadal til politiet i april 2019. Dette skjedde etter at Aftenposten avslørte at hun gjennom flere år hadde levert falske reiseregninger til Stortinget, fått dekket reiser av privat karakter og blåst opp avstander i kjøregodtgjørelseskrav.

– Jeg har gjort feil. Dummet meg ut. Jeg er ikke enig i alle feilene. Men det er jeg som har vært dum, og det er ingen andre å klandre enn meg selv. Jeg bærer ikke nag til noen andre, og det er jeg som eventuelt må stå til rette for feilene, sier Liadal til Haugesunds Avis.

Ap-politikeren er tydelig på at hun mener aldri å bevisst ha forsøkt å berike seg selv, men svarer ikke konkret på hvordan det kunne skje.

Aftenpostens undersøkelser viser blant annet at Liadal har ført detaljerte opplysninger om ferjeturer, overnattinger og kilometergodtgjørelse for spesifikke strekninger på reiser om aldri har vært gjennomført.

– Det er ikke gjort noe galt med vilje fra min side, sier Lidal og forklarer at feil er gjort fordi hun ikke har vært nøyaktig nok.

Ifølge tiltalen gjelder saken et beløp på rundt 150.000 kroner.

Liadal har erkjent straffskyld for grovt uaktsomt bedrageri, men ikke grovt forsettlig bedrageri. Som Aftenposten tidligere har omtalt, måtte hun i 2012 slutte i en lederjobb i Haugesund på grunn av økonomisk utroskap. Året etterpå ble hun valgt inn på Stortinget.

Ap-politikeren ble ikke nominert til gjenvalg på Stortinget i år. Hun vil motta etterlønn fra nasjonalforsamlingen under rettssaken.

Tidligere Frp-politiker Mazyar Keshvari ble i oktober 2020 dømt til 11 måneders ubetinget fengsel i Høyesterett for å ha levert falske reiseregninger til Stortinget og på den måten svindlet til seg 450.000 kroner. Dette skjedde også etter en avsløring i Aftenposten.

Les de opprinnelige avsløringene her:Source link

Click to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

You May Also Like

Nyheter

83 år gamle Bibi Vance skulle bare handle på nærsenteret. Det endte med to brudd i øverste nakkevirvel, brudd i skulderen og flere åpne...

Nyheter

Søppelfyllingen mellom Langøyene er sikret. 1. juli åpnet den historiefylte øya endelig for besøkende igjen. En ny syvdagersregel gjør at besøkende ikke kan tilbringe...

Nyheter

Plantetrenden er her for fullt. Her får du gode råd og tips om hvordan du begynner med stiklinger. Du kan ha stiklinger i alt...

Nyheter

Med seks milliarder kroner i frisk kapital heises Norwegian-flagget til topps utenfor hovedkontoret på Fornebu. Selskapet kan nå markere avslutningen på ett år med...