Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nyheter

Avkriminalisering må skje så raskt som mulig


  • Mathias Nikolai Berg (15)

    Styremedlem, Oslo Unge Venstre

Å sette folk bak lås og slå belaster også våre fengsler og er direkte sløseri av skattepengene, mener Mathias Nikolai Berg (15).

Den nye regjeringens ruspolitikk er ikke god nok.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

I dag har vi ni partier og én liste på Stortinget, og alle har forskjellige meninger om rus og rusreformen. Det er som forventet.

I Hurdalsplattformen heter det at personer med rusavhengighet «skal møtes med hjelp og behandling istedenfor strafferettslige reaksjoner». Samtidig vil regjeringen gå imot en generell avkriminalisering av narkotika. Dette holder
ikke.

Det aller viktigste med rusreformen, som både Arbeiderpartiet og Senterpartiet stemte nei til, er å behandle, ikke å straffe. Straffemodellen har vist seg gang på gang ikke å fungere.

Tidskritisk problem

Oslo har 19 behandlingssteder for alkoholproblemer, rus- og avhengighetsrehabilitering. Ventetiden er mellom tre og 30 uker. Dette er rett og slett for dårlig, siden rusproblemer er definisjonen på et tidskritisk problem.

Rusreform skjer rundt i Europa. Når tar Norge opp tråden? Dette går for tregt, og avkriminalisering må skje raskt.

Rehabiliteringstilbudene må styrkes, og dette krever penger. Portugal-effekten er ekte! Å sette folk bak lås og slå belaster også våre fengsler og er direkte sløseri av skattepengene.

Frigjøre ressurser

Vi burde ikke bare avkriminalisere de mindre skadelige rusmidlene, men også legalisere. Når kunder kan sammenligne produkter i butikken enkelt og uten risiko for liv og helse, går kvaliteten på produktene opp.

Legalisering av de mindre skadelige rusmidlene og avkriminalisering av tyngre rusmidler vil hjelpe til oss til dette.

Det vil frigjøre ressurser fra blant annet politi og tollere. Disse ressursene burde bli brukt til å forebygge andre hardere typer kriminalitet.


13–21 år? Vil du også skrive til Si ;D? Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Dersom du ønsker å være anonym, må du oppgi dette tydelig i mailen. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.

Les også

Stor skrivekonkurranse for ungdom: Hva skulle du ønske du visste?Source link

Click to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

You May Also Like

Nyheter

83 år gamle Bibi Vance skulle bare handle på nærsenteret. Det endte med to brudd i øverste nakkevirvel, brudd i skulderen og flere åpne...

Nyheter

Søppelfyllingen mellom Langøyene er sikret. 1. juli åpnet den historiefylte øya endelig for besøkende igjen. En ny syvdagersregel gjør at besøkende ikke kan tilbringe...

Nyheter

Plantetrenden er her for fullt. Her får du gode råd og tips om hvordan du begynner med stiklinger. Du kan ha stiklinger i alt...

Nyheter

Med seks milliarder kroner i frisk kapital heises Norwegian-flagget til topps utenfor hovedkontoret på Fornebu. Selskapet kan nå markere avslutningen på ett år med...