Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nyheter

Oslo kommune truer med å ta fra dem tillatelsen. Det hadde ikke el-sparkesykkelselskapet fått med seg.


Disse syklene kan forsvinne fra bybildet, om Oslo kommune finner at Dott har brutt forskriftene.

Kommunen vurderer å frata Dott muligheten til å leie ut elsparkesykler i Oslo. Det visste ikke norgeskontoret om før Aftenposten slo på tråden.

Norgessjef Manon Paginez i Dott kan ikke svare Aftenposten. Årsaken er at hun ikke er klar over årsaken til at vi ringer tirsdag formiddag.

Hun ber om å få noen timer, så selskapet «kan finne ut av det». Men vi kan ta det kort her:

I slutten av september sendte Bymiljøetaten et varsel til selskapet om at de står i fare for å miste utleietillatelsen sin. Årsaken er at kommunen «gjentatte ganger» har registrert at selskapets elsparkesykler er blitt brukt mellom kl. 23 og 05.

«Etaten vil vurdere om dette er brudd på forskrift om utleie av små elektriske kjøretøy», skriver divisjonsdirektør Rune Gjøs i Bymiljøetaten til Aftenposten.

De har gitt selskapet frist til å svare for seg innen fredag. Men det er altså et problem: Selskapets kontor i Norge hadde ikke fått med seg varselet.

Kommunen mener de varslet godt nok

Etter noen timer kommer svaret fra Dott. Det kommer helt fra utlandet.

«Vi har mottatt varselet fra Oslo kommune, og kommer til å samarbeide tett med dem for å gi dem informasjonen de trenger», skriver PR-sjef Rob Haycocks i en e-post.

Han sitter for ordens skyld i London. Og forsikrer at selskapet forholder seg til elsparkesykkelforskriften i Oslo.

Bymiljøetaten er klare på at de har varslet Dott godt nok. De sier at brevet til selskapet er sendt ut via en tjeneste levert av KS, kommunesektorens organisasjon.

«Den ansees svært pålitelig, og det er ikke vanlig å sjekke at brev sendt via denne kanalen kommer frem», skriver Rune Gjøs til Aftenposten.

– Vil dette føre til en forsinket frist for selskapet?

«Hvis Dott ber om utsatt frist, vil vi selvfølgelig vurdere dette», skriver han.

Dotts norgessjef Manon Pagniez forklarte til Avisa Oslo i september at de hadde slitt med å kode inn automatisk stenging om nettene i selskapets app.

Ikke eneste varsel

Dott er ikke det eneste selskapet som har fått varsel fra Bymiljøetaten etter at den nye forskriften kom på plass. Ti dager før Dott mottok varselet om manglende nattestenging, fikk Wind en forespørsel fra kommunen.

Grunnen var at Wind nesten to uker etter at forskriften trådte i kraft ikke hadde fått på plass sine sykler i Oslo. Det løste Wind ved å leie sykler av Voi.

De nye reglene har nå vært i kraft i over en måned, etter at kommunen lanserte dem i september.

Blant tiltakene som ble innført var nattestengt mellom kl. 23. og 05. Antallet sykler ble også halvert. Nå deler 12 utleiere på totalt 8004 sparkesykler, fordelt på fire sone i byen.

Flere av de største utleieselskapene forsøkte å få stoppet de nye reglene, men tapte mot kommunen i Oslo tingrett.Source link

Click to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

You May Also Like

Nyheter

83 år gamle Bibi Vance skulle bare handle på nærsenteret. Det endte med to brudd i øverste nakkevirvel, brudd i skulderen og flere åpne...

Nyheter

Søppelfyllingen mellom Langøyene er sikret. 1. juli åpnet den historiefylte øya endelig for besøkende igjen. En ny syvdagersregel gjør at besøkende ikke kan tilbringe...

Nyheter

Plantetrenden er her for fullt. Her får du gode råd og tips om hvordan du begynner med stiklinger. Du kan ha stiklinger i alt...

Nyheter

Med seks milliarder kroner i frisk kapital heises Norwegian-flagget til topps utenfor hovedkontoret på Fornebu. Selskapet kan nå markere avslutningen på ett år med...