Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nyheter

Her ligger svaksynte Bibi Vance (83) etter å ha snublet i en elsparkesykkel


83 år gamle Bibi Vance skulle bare handle på nærsenteret. Det endte med to brudd i øverste nakkevirvel, brudd i skulderen og flere åpne sår i ansiktet.

Her ligger Bibi Vance med brukket nakke etter å ha snublet over en elsparkesykkel på Skøyen i Oslo. Selv om hun hadde store smerter, ba hun et vitne om å ta bilde for å kunne dokumentere hendelsen. Foto: Elisabeth Skipperud

– Jeg fikk en telefon en fredag ettermiddag. «Moren din har brukket nakken». Siden den samtalen føles det litt som vi har levd i en boble, sier Julia Vance til Aftenposten.

Det er snart seks uker siden moren Bibi Vance forlot huset sitt for å handle på nærbutikken. Hun har ennå ikke kommet hjem. Nå ligger hun på et sykehjem med nakkekrave og store problemer med å reise seg opp uten hjelp.

– Hun har ligget i seks uker og sett i taket. Hvis hun blir tørst, klarer hun ikke strekke seg etter et glass med vann uten hjelp. Alt gjør vondt. Det er umulig å vite om hun kommer til å bli den samme igjen, sier datteren.

Bibi Vance er 83 år gammel og svaksynt. Hun så ikke elsparkesykkelen som lå på bakken foran inngangspartiet til Møllhausen torg på Skøyen.

Likevel har hun hatt flaks. Sammenstøtet kunne gått enda verre. To brudd i øvre del av nakken betyr ofte lammelser og kan i verste fall være fatalt.

– Det er en svært alvorlig nakkeskade. Med yngre pasienter ville man valgt å operere, men når man kommer litt opp i årene, våger man ikke gjøre det, sier overlege Henrik Siverts ved skadelegevakten.

Julia Vance frykter at mye av morens alderdom er ødelagt. Foto: Øystein Tronsli Drabløs

Han har satt seg inn i skadene 83-åringen fikk.

– Hun er blitt veldig redusert. Normalt er hun en sosial dame, men flere ganger har hun ikke orket å ta telefonen når jeg har ringt henne, sier datteren Julia Vance.

To dager etter ulykken tok hun kontakt med politiet.

Les hele saken med abonnementSource link

Click to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

You May Also Like

Nyheter

Fem års forberedelse kan være over på få minutter. For Stig-André Berge er det vinn eller forsvinn. De siste formaninger fra landslagstrener Fritz Aanes...

Nyheter

Er «mammamagen» et stort problem etter fødselen? Det undersøker norske forskere. Maria Nordø Jørstad ved henholdsvis 34 ukers svangerskap, fire uker etter fødsel og...

Nyheter

Verden åpner dørene på gløtt igjen. I land etter land ligner livet litt mer på normalen. 2. mai 2021 17:45 Sist oppdatert nå nettopp...

Nyheter

11. juni 2021 21:01 Sist oppdatert nå nettopp Fem minutter er knekkpunktet. Blir du liggende lenger under vann enn det, dør millioner av hjerneceller...